فایل ایندکس نقشه سایت چیست؟

 

گاهی با توجه به تعداد زیاد صفحات و موضوعات یک سایت ساخت چند نقشه سایت لازم میشود. در اینصورت فایل مربوط به هر نقشه سایت باید در یک فایل ایندکس نقشه سایت (Sitemap index file) لیست شود.

  چیست؟sitemap

 

اگر سایت شما بیش از 5000 صفحه دارد یا سایز فایل نقشه سایت شما بیش از 10 مگابایت است، استفاده از چند فایل نقشه سایت ضرورت می یابد. در اینصورت به فایل ایندکس نقشه سایت نیز نیاز دارید. البته میتوانید با استفاده از gzip حجم فایل و پهنای باند مورد نیاز را کاهش دهید ولی مطمئن شوید که سایز فایل نقشه سایت شما بعد از فشرده سازی کمتر از 10 مگابایت باشد.

فایل-ایندکس-نقشه-سایت

 

فایل ایندکس نقشه سایت

 

در فایل ایندکس زمان احتمالی تغییرات برای هر فایل نقشه سایت شما بوسیله برچسب <lastmod> مشخص میشود.

 

معانی برچسب‌های استفاده شده در ایندکس نقشه سایت

 

<sitemapindex> ایندکس نقشه سایت با این برچسب باز و بسته میشود.

 

<sitemap> این برچسب اطلاعات مربوط به هر نقشه سایت را در خود جای میدهد.

 

هر فایل ایندکس میتواند تا 50000 فایل نقشه سایت را در شامل شود.

 

نقشه سایت XML چه فایل‌هایی را پشتیبانی میکند؟

 

گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند. این امر بستگی به محتویات هر سایت دارد و شما با استفاده از نقشه سایت کار را برای موتورهای جستجو راحت میکنید. نقشه سایت XML پسوندهای HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی میکند.

 

آموزش ساخت نقشه سایت

 

لینک‌های زیر ساخت نقشه سایت را برای شما بسیار آسان میکنند، البته اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا برای سایت خود استفاده میکنید افزونه‌های مناسبی در اختیار خواهید داشت.

سایت مپ

 

مزیت XML سایت مپ چیست؟

 

با استفاده از پروتکل XML، موتورهای جستجوگر قادر به بررسی بهینه URL سایت‌ها، بهینه نمودن جستجو با قرار دادن همه اطلاعات وبسایت در یک فایل XML و همچنین خلاصه وضعیتی از اینکه سایت هر چند وقت یک بار آپدیت میشود و تاریخچه‌ای از تغییرات اخیر میباشند.

 

باور غلط این است که خود فایل سایت مپ موجب افزایش رنکینگ و بهتر شدن و بهینه شدن جستجوی گوگل میشود! اما این فایل موجب تغییر رنکینگ سایت شما نمی‌شود، بلکه این فایل با جمع‌آوری و تجمیع اطلاعات مورد نیاز موتورهای جستجوگر، موجب افزایش بهره‌وری و فهم موتورهای جستجوگر از سایت شما می‌شوند.

 

در حال حاضر، سایت مپ ۰٫۹۰ با موتورهای جستجوگر دیگری مانند یاهو و مایکروسافت (بینگ) نیز همخوانی دارد.

 

یک ورژن خیلی راحت‌تر از مطالب بالا میتونه این مورد باشه که خود گوگل راجع بهش میگه!

 

A sitemap tells the crawler which files you think are important in your site, and also provides valuable information about these files: for example, for pages, when the page was last updated, how often the page is changed, and any alternate language versions of a page.

 

به عبارت دیگر گوگل هر وقت بخواهد سایت ما را کرال یا خزش کند، در ابتدا قبل از هر چیزی سایت مپ موجود در سایت مورد نظر را را کرال میکند، سپس به سایت وارد میشود! این مورد باعث میشود ۹۰ درصد اطلاعات سایت را، تغییرات و ویرایش‌ها و همچنین اطلاعات از این دست را در سایت‌مپ به دست آورد. در نتیجه بودن و وجود داشتن سایت‌مپ امری حیاتی و مهم برای هر سایتی می‌باشد، حال به روز بودن فایل سایت‌مپ مورد نظر از این مورن نیز مهم‍تر می‌باشد.

 

گوگل دوباره چی میگه؟

 

با توجه به گفته خود گوگل، اینکه آیا داشتن سایت مپ ضروری میباشد، این مورد جواب گوگل میباشد که اگر صفحات سایت مورد نظر به صورت درست به یکدیگر متصر بوده و لینک شده‌اند، کرالرها و یا بات‌های گوگل به راحتی این صفحات را مورد بررسی قرار می‌دهند. گرچه وجود سایت مپ و یا نقشه سایت موجب بهبود و بهتر شدن کرال یا خزش بات‌های گوگل خواهد شد، به خصوص در صورتی که سایت مورد نظر یکی از شرایط زیر را دارا باشد:

 

اگر سایت مورد نظر حجیم باشد. در نتیجه، بات گوگل به جای کرال و بررسی تک تک صفحات با نگاهی اجمالی به فایل سایت مپ یا نقشه سایت، متوجه برخی تغییرات خواهد شد و این امر سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

 

وب‌سایت مورد نظر حاوی آرشیو حجیمی از اطلاعات باشد که این صفحات به خوبی به هم لینک نشده‌اند (لینک‌های داخلی). اگر صفحات سایت‌های مورد نظر به صورت طبیعی به هم مرتبط نباشند، این صفحات باید در سایت مپ گنجانده شوند تا از کارل و بررسی این صفحات توسط گوگل مطمئن شویم.

 

سایت مورد نظر تازه تاسیس است و لینک‌های خارجی نیز دارد. ربات گوگل و کالر های سایتر موتورهای جستجوگر، بررسی سایت‌ و صفحات سایت را از طریق همین لینکها انجام می‌دهند، در نتیجه در صورت نبود سایت‌مپ، کرالر گوگل ممکن است اصلا متوجه این صفحات نشود!

 

 

تا به حال فکر کرده اید که موتورهای جستجو چگونه سایت شما را مشاهده می کنند؟ اصلاً می دانید که موتور جستجو چگونه صفحات سایت شما را ارزش گذاری می کنند؟ در جواب تان باید بگوییم: سایت مپ.

 

اینترنت دنیایی بزرگ است و روز به روز با سرعت زیادی، رشد خود را ادامه می دهد. بر اساس مطالعات انجام شده توسط سایت Netcraft در سال 2012، بیش از نیم میلیارد سایت در اینترنت وجود دارد (اگر دقیق تر بگوییم حدود 644,275,754 سایت در فضای مجازی وجود دارد که البته همانطور که گفتیم این آمار مربوط به سال 2012 است) و مطمئناً این مقدار تا سال 2016 افزایش چشمگیری داشته است.

 

حالا سوال اینجاست که صاحبان سایت های کوچک برای ایندکس شدن محتوای خود باید چه کاری انجام دهند؟ دانستن این نکته، بخش مهمی از روند بهینه سازی سایت شما محسوب می شود. در پاسخ باید گفت یکی از بهترین ابزارها برای تغذیه کردن موتورهای جستجو، سایت مپ یا همان نقشه سایت مبتنی بر XML است.

 

سایت مپ چیست؟

 

سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در بر دارد تا کراولر های موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند. در مقابل این نوع Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد (که با حروف کوچک نوشته می شود: sitemap) که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. این نوع نقشه سایت، بیشتر برای کاربران انسانی مورد استفاده قرار می گیرد تا بتوانند محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند.

 

موتورهای جستجو از نقشه سایت XML استفاده می کنند تا ساختار سایت ها را یاد بگیرند. باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحاتِ سایت در سایت مپ، حضور سایت در ایندکس های جستجو را تضمین می کند.

 

این موضوع به این معنی است که اگر نقشه سایتی از کدهای XML خوب استفاده کند، آدرس های معتبر و تمیزی را برای کارولرها فراهم کند و سایر نیازمندی های موتور های جستجوگر را برآورده سازد، URL های موجود در آن در Crawl های بعدی مورد توجه قرار خواهند گرفت. همین امر شانس دیده شدن صفحات مختلف در موتورهای جستجوگر را افزایش می دهد. اگرچه سایت مپ در هر شرایطی برای وبسایت مفید خواهد بود، اما در شرایط زیر بسیار موثر و کارساز است:

 

داشتن یک سایت جدید با صفحات جدیدی که هنوز به خوبی به آنها لینک داده نشده است (لینک داخلی و خارجی).

 

سایت هایی که از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنند.

 

سایت هایی که محتوای آرشیو شدۀ آنها به خوبی به صفحات فعال، لینک نشده اند.

 

سایت هایی که تشخیص و شناسایی صفحاتشان بسیار دشوار است یا دارای محتوای غیر متنی سنگین، مانند فلش هستند.

 

می توان گفت سایت مپ ها، در واقع ابزاری برای خوراک دادن و شناساندن سایت به موتورهای جستجوگر هستند.

 

انواع سایت مپ

 

سایت مپ به دو نوع تقسیم بندی می شود:

 

 سایت مپ چیست

 

سایت مپ از نوع XML

 

این نوع سایت مپ دارای ساختار سازمان یافته شده ای دارد و مخصوص موتورهای جستجو است و احتیاج به مشاهده کاربران وب سایت ندارد. سایت مپ از نوع XML می تواند در فایل Robots.txt آدرس دهی شود تا به موتورهای جستجو کمک نماید راحتر این فایل را پیدا نمایند. در زیر نمونه ای از سایت مپ از نوع XML آورده شده است.

 

سایت مپ از نوع xml

 

سایت مپ از نوع HTML

 

این نوع سایت مپ مخصوی کاربران بازدید کننده وب سایت است و به آنها کمک می کند که محتویات صفحات مورد نظرشان را براحتی پیدا نمایند. سایت مپ از نوع HTML قابل استفاده در گوگل وبمستر نیست. در زیر نمونه ای از سایت مپ از نوع HTML آورده شده است.

 


seotech سایت ,  ,نقشه ,مپ ,فایل ,مورد ,سایت مپ ,نقشه سایت ,  سایت ,سایت شما ,مورد نظرمنبع

عنوان مناسب سئو

انکر تکست چیست

sitemap چیست؟

ترفندهای سئو در وردپرس

اصول تولید محتوا برای بهبود سئو

کلمات کلیدی و سئو

تاثیر رتبه بندی الکسا بر گوگل

مشخصات

آخرین جستجو ها

تخفیفان نگهداری و سرویس پکیج کسب درآمد دارکوین mabnamohtava پروژه اماده متلب آپشن خودرو Camilap81 netz ACRYLICPAINTING انجام نماشویی با قیمت مناسب هادی